Maar je kunt het ook gewoon 's middags maken, (pruttelduur ong. 2 uur op middelmatig vuur / stand medium)
Keukenspullen:
- Slowcooker of Braadpan
- sauspannetje
- kookpan
Boodschappen:
- 4 kippendijfilets
- 1 theelepel koriander poeder
- 3 eetlepels oestersaus
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml wijnazijn
- 75-100 gram kokosbloesemsuiker
- zout en peper
- 1/2 - 1 theelepel chilipepervlokjes (gemalen?)
- rijst
- sperziebonen
- Doe alle ingredienten (behalve de rijst) bij elkaar in een bakje en laat dit lekker minimaal een uur intrekken.
- Doe nu alle ingredienten in de slowcooker/braadpan en laat het een paar uur sudderen op LOW (of laag gas)
- een half uur voor je aan tafel gaat, haal je de vloeistof uit de pot en laat dit in een sauspannetje inkoken tot je een stroperige saus hebt.
- ondertussen kook je rijst gaar.
- Meng de kip/boontjes met de ingedikte saus en dien het op met rijst.
AANPASSING mee eters :
Indien gewenst kun je je Fodmap portie apart houden en bij de andere mensen wat knoflook er door heen doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten